Hoofddorp, Burgemeester Stamplein

2005Project

De feiten
locatie: Hoofddorp, Burgemeester Stamplein
functie: Markt
realisatie: 2005
opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer en Unica
toegepast: PUTkast Contactdoos

Hoofddorp is één van de snelst groeiende plaatsen van Nederland. Wat ooit is begonnen als een klein dorp, dat is gesticht na de drooglegging van de Haarlemmermeer in 1851, is het nu uitgegroeid tot een bruisende stad. Vooral de laatste decennia is het hard gegaan. In 1970 woonde er nog zo’n 9.000 inwoners en momenteel (2008) wonen er circa 72.000 mensen in Hoofddorp. Deze snelle groei heeft er toe geleid dat het centrum niet meer toereikend was.

Daarom heeft de gemeente samen met diverse projectontwikkelaars besloten om het centrum een forse impuls te geven door het bouwen van een compleet nieuw winkelcentrum met parkeergarage en een nieuw centrumplein. Ook is besloten de weekmarkt naar dit nieuwe plein te verhuizen.

Het spreekt voor zich dat benodigde elektriciteitsvoorzieningen voor de markt obstakelvrij ondergronds uitgevoerd diende te worden. De dekking tussen het dak van de garage en het maaiveld is vrij beperkt. Daarom is besloten om te gaan werken met PUTkasten waarop tijdens de markt zwerfzuilen worden aangesloten. De breedte van de kasten komt overeen met die van het natuursteen waardoor de kasten precies passen in het bestratingsmateriaal.

Hoofddorp, Burgemeester Stamplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink