Heusden, Vismarkt

2010Project

De feiten
locatie: Heusden, Vismarkt
functie: Markt- en horecavoorziening
realisatie: 2010
opdrachtgever: G. van der Ven BV, De Wit Elektrotechniek en gemeente Heusden
toegepast: PUTkast Contactdoos en PUTkast Waterkraan

Vesting Heusden is een historische stad gelegen aan de Maas. De Vismarkt vormt het centrale plein van het monumentale stadje. De afwerking van het plein was aan vernieuwing toe. Het vervangen van de ondergrondse infrastructuur was het startsein voor het vervangen van het maaiveld.

De gemeente wilde de bestrating beter laten aansluiten bij de situatie zoals deze vroeger was. Hierdoor zullen de historische gevels beter tot hun recht komen. Daarnaast heeft men de inrichting aangepast waardoor er meer ruimte is voor de voetgangers en terrassen. Daarentegen is er minder ruimte voor auto’s.

Het midden van het plein is uitgevoerd met grijs natuursteen en de buitenzijde met gebakken klinkers. De karakteristieke boom is behouden en het straatmeubilair is afgestemd op historische omgeving.

Voor de diverse terrassen en de weekmarkt zijn elektrische en watervoedingen noodzakelijk. Het spreekt voor zich dat in een dergelijke omgeving dit obstakelvrij en ondergronds dient te zijn. Door het toepassen van compacte PUTkasten model Contactdoos en Waterkraan is op een duurzame effectieve wijze op elk gewenste plek de juiste aansluiting gerealiseerd.

Heusden, Vismarkt

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink