Hengelo (OV), Markt

2006Project

De feiten
locatie: Hengelo (OV), Markt
functie: Markt
realisatie: 2006
opdrachtgever: Gemeente Hengelo
toegepast: PUTkast Markt

De markt in het Overijsselse Hengelo is uitgerust met zeventien nieuwe PUTkasten model Markt. Met deze moderne ondergrondse voorzieningen kan de Hengelose markt haar reputatie hooghouden. Niet voor niets werd de Hengelose markt in 2000 uitgeroepen tot beste markt van Nederland. Naast het plaatsen van de PUTkasten is de afwatering van het plein verbeterd. Door deze aanpassingen voldoet de Hengelose markt aan de eisen voor de toekomst.

PUTkast BV leverde niet alleen de PUTkasten. Ook de realisatie van het project gebeurde onder gehele verantwoordelijkheid van PUTkast BV. De gemeente Hengelo stelde een aantal eisen aan die realisatie. De markt moest op de woensdagen en zaterdagen ongestoord kunnen plaatsvinden. Op de overige dagen mochten het publiek en de winkeliers nauwelijks hinder van de werkzaamheden ondervinden.

Daarom werd gekozen voor een ’totaalaanpak per kast’. Elke werkdag werd de bestrating hersteld en zo bleef het plein gevrijwaard van restmaterialen en opslag van werkmateriaal. Dit vereiste een strakke planning en een goede begeleiding bij de uitvoering. Het project liep dan ook op rolletjes. Binnen negen werkdagen was de klus geklaard zonder dat er sprake was van enige overlast.

Hengelo (OV), Markt

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink