Hellevoetsluis, Struytse Hoeck

2010Project

De feiten
locatie: Hellevoetsluis, Struytse Hoeck
functie: Markt
realisatie: 2010
opdrachtgever: Gemeente Hellevoetsluis en Barendrecht Elektrotechniek
toegepast: PUTkast Contactdoos

Gelegen aan het Haringvliet heeft de stad Hellevoetsluis een rijke maritieme historie. Tegenwoordig is het een groeigemeente voor mensen die elders werken zoals in het nabij gelegen Rotterdam. Hiervoor zijn diverse nieuwbouwwijken aangelegd.

Bij één van deze wijken ligt het grote winkelcentrum Struytse Hoeck. Naast dit winkelcentrum wordt op het plein tegen over de bibliotheek elke zaterdag een grote weekmarkt wordt gehouden. De markt telt ruim 50 kramen en is een grote regionale publiekstrekker.

Voor de elektriciteitsvoorzieningen beschikt men over twee straatkasten aan de rand van het terrein. Door de toenemende behoefte aan elektriciteitsvoorzieningen bleek dit voor het middengebied van de markt ontoereikend.

Mede omdat het terrein buiten de marktdagen gebruikt wordt als parkeerterrein heeft men gekozen voor ondergrondse kasten. De keuze viel op diverse PUTkasten model Contactdoos die eenvoudig op de bestaande kasten zijn aangesloten. Met deze aanpak beschikt de markt over de benodigde capaciteitsuitbreiding.

Hellevoetsluis, Struytse Hoeck

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink