Heerlen, Pancratiusplein

2004Project

De feiten
locatie: Heerlen, Bongerd en Pancratiusplein
functie: Energie voor markten en evenementen
realisatie: 2004-2006
opdrachtgever: Gemeente Heerlen
toegepast: PUTkast Markt-Evenement en PUTkast Contactdoos

In het centrum van de zuid Limburgse stad Heerlen wordt op het plein Bongerd drie maal per week een warenmarkt gehouden die circa 110 kramen telt. Naast dit plein ligt het Pancratiusplein. Met als markant punt de historische Sint-Pancratiuskerk waarvan de bouw in de 12e eeuw is gestart.

Het Pancratiusplein was afgewerkt met basalten keitjes. Deze zijn tijdens een ingrijpende herprofilering vervangen voor nieuwe tegels van basalt. Tijdens deze herprofilering is tevens aandacht geweest voor de elektrotechnische voorzieningen voor de diverse evenementen die regelmatig op het plein worden gehouden. Er is gekozen voor de obstakelvrije PUTkast model Evenement. De basalten keitjes die vrij kwamen van het Pancratiusplein zijn gebruikt om een deel van de Bongerd te herprofileren. Hiermee is duurzaam omgesprongen met de aanwezige materialen.

Ook tijdens deze herprofilering zijn de elektrische voorzieningen voor de markt aangepakt. Ook hier is gekozen voor PUTkasten. In dit geval de PUTkast model Markt omdat deze optimaal ingespeeld op het specifieke marktbedrijf en als enige ondergrondse kast in Nederland voldoet aan de Arbo-wetgeving.

Heerlen, Pancratiusplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink