Groningen, Vismarkt en A-Kerkhof

2015-2016Project

De feiten
locatie: Groningen, Vismarkt en A-Kerkhof
functie: Voeding voor markten en evenementen
realisatie: 2015-2016
opdrachtgever: Gemeente Groningen
toegepast: Straatkast RVS en Straatkast Meterkast RVS

Groningen is een echte marktstad. Elke dinsdag tot en met zaterdag worden in het centrumgebied diverse warenmarkten georganiseerd. Deze gezellige markten bieden een grote diversiteit aan aanbod en worden goed bezocht.

Centrum gebied
De centrummarkten zijn te vinden in het hart van de oude stad: Vismarkt en A-Kerkhof. Deze pleinen worden ook regelmatig gebruikt voor diverse evenementen.

Veel elektriciteit
De grote warenmarkten en diverse evenementen vragen veel elektrische energie en drinkwater. Deze voorzieningen zijn deels ondergronds en deels bovengronds aangebracht. Aan de randen van de straten en pleinen staan diverse bovengrondse kasten. Deze voeden onder meer de markt, ambulante handel, evenementen en feestverlichting.

Nieuwe kasten
De bestaande kasten waren van kunststof. Deze zijn door het intensieve gebruik aan het einde van de levensduur gekomen. Omdat de kasten staan in een drukke omgeving waar de externe invloeden groot zijn is gekozen voor robuuste duurzame RVS kasten. De gemeente heeft gekozen voor de hoogwaardige kwaliteit van STRAATkast. In een periode van enkele jaren worden alle kunststof kasten vervangen.

Groningen, Vismarkt en A-Kerkhof

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink