Epe, Markt

2015Project

De feiten
locatie: Epe, Markt
functie: Markt
realisatie: 2015
opdrachtgever: Gemeente Epe en Dusseldorp
toegepast: PUTkast Contactdoos, PUTkast Markt, PUTkast Watertap

Het centrum van Epe heeft een nieuw aanzicht gekregen. Aanleiding voor de herinrichting was de realisatie van een nieuw winkelcentrum. Dit winkelcentrum is samen met een nieuwe markthal en parkeergarage gerealiseerd. Aansluitend is begonnen met het herinrichten van de openbare ruimte.

Herinrichting centrum
Het herinrichtingsplan rond het nieuwe winkelcentrum heeft als doel om een samenhangend gebied te creëren. Ook worden de omliggende winkelstraten onder handen genomen. Het winkelcentrum dient een aantrekkelijk gebied te worden voor de inwoners en toeristen. Dit komt tot uiting in de keuzes in kwaliteit van de gekozen materialen. Zo worden gebakken materialen en natuursteen toegepast.

Marktplein
Eén van de eerste opgeleverde gebieden is het plein Markt. Dit plein vormt de verbinding tussen het nieuwe winkelcentrum en het gemeentehuis. Voorheen was dit gebied parkeerterrein. Nu is het naast parkeergebied ook een verblijfs- en verbindingsruimte. Het plein is afgewerkt met gebakken klinkers en de parkeervakken zijn met natuurstenen keien bestraat. Markante onderdelen zijn de grote hardhouten bank en de natuurstenen plantenbak voor de ingang van het gemeentehuis.

Warenmarkt
Eens per week wordt het plein gebruikt voor de warenmarkt. Ondergrondse obstakelvrije elektra- en watervoorzieningen zijn noodzakelijk om op de andere dagen het gebied te kunnen gebruiken als parkeergebied en verblijfsruimte. Tijdens de voorbereiding heeft de gemeente PUTkast BV benaderd om mee te werken aan het ontwerp van het plein en de benodigde technische voorzieningen. Via verschillende voorstellen met begrotingen is er een slim ontwerp uitgewerkt waarbij diverse PUTkasten zijn toegepast. In nauwe samenwerking met aannemer Dusseldorp zijn de voorzieningen compleet gerealiseerd door PUTkast BV. Hierdoor waren alle betrokkenen verzekerd van een gegarandeerd resultaat voor een vast bedrag.

Epe, Markt