Enschede, Pathmos

2007Project

De feiten
locatie: Enschede, Pathmos
functie: Park voorzien van evenementenvoorzieningen
realisatie: 2007
opdrachtgever: Arcadis
toegepast: PUTkast Contactdoos, PUTkast Waterkraan

De Enschedese wijk Pathmos is gebouwd tussen 1914 en 1928 als arbeiderswijk, de periode dat de textielindustrie van Enschede gouden tijden beleefde. De stedenbouwkundige opzet omvat winkels, scholen, pleinen, een badhuis, een wijkcentrum, groenvoorzieningen en diverse poortdoorgangen.

Het Thomas Ainsworthpark is een klein park gelegen langs de Pathmossingel in de wijk Pathmos een vormt één van de groenvoorzieningen. Oorspronkelijk had het park een vijver, deze werd eind jaren ’60 gedempt. Door deze vijver is het Ainsworthpark in de volksmond met name nog bekend als ‘het eendenpark’.

Begin 2001 is begonnen met de grote renovatie van de oude huizen in de wijk Pathmos. Met als afsluiting de herstructurering van het park in 2007. De vijver is weer in oude glorie hersteld, inclusief loopbrug en een chique fontein. Ook is er een afgesloten uitlaatgebied voor honden gecreëerd en een speelplaats voor kinderen.

Bij het ontwerp van het nieuwe park heeft men ook stil gestaan bij de voorzieningen. Door het toepassen van PUTkasten is er de beschikking gekomen over elektrische aansluitingen en een watertappunt waardoor het onderhoud van het park efficiënter kan worden verricht zonder dat er sprake is van hinderlijke obstakels.

Enschede, Pathmos

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink