Emmen, Theaterplein

2016Project

De feiten
locatie: Emmen, Theaterplein
functie: Evenementen
realisatie: 2016
opdrachtgever: Gemeente Emmen
toegepast: PUTkast Contactdoos, PUTkast Evenement, PUTkast Regeltechniek, PUTkast Watertap

In Emmen is één van de doorgaande wegen in het centrum van de stad in een tunnel aangebracht. Dit bood ruimte voor de realisatie van een nieuw stadsplein.

Verbindende schakel

Doordat de weg ondergronds is gebracht ontstond er een zee van ruimte om een groot plein aan te leggen dat tevens als verblijfsruimte dient. Tevens vormt het plein nu een verbindende schakel tussen het bestaande stadscentrum en het nieuwe theater en de ingang van de nieuwe dierentuin.

Veel natuursteen

Het plein is grotendeels voorzien van grijs natuursteen. Daarnaast zijn er vele zitelementen aangebracht, is er ruimte gemaakt voor een speeltuin en is er op diverse plekken veel groen aangebracht. Hiermee is het plein een nieuw centrum van de stad geworden.

Techniek
Op het plein is veel techniek aangebracht. Zo is er veel LED-verlichting toegepast in de bestrating en in de banken. Ook is er rekening gehouden met elektrische en watervoorzieningen voor het houden van evenementen. Op diverse plekken zijn PUTkasten toegepast drinkwater en diverse contactdozen zodat men beschikt over de gewenste voorzieningen.

Emmen, Theaterplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink