Eemshaven, Orange Blue Terminal

2013Project

De feiten
locatie: Eemshaven, Orange Blue Terminal
functie: Multi-perpose haven
realisatie: 2013
opdrachtgever: Harwig Industrie Service
toegepast: PUTkast Evenement

De Orange Blue Terminals in de Eemshaven heeft onlangs een nieuwe multi-purpose terminal van ruim 21 hectare gerealiseerd. Deze uitbreiding van de bestaande faciliteiten was noodzakelijk om aan de toenemende vraag naar facilitering van de offshore windindustrie tegemoet te komen. Hiermee ontstaat een totale terminal met een totale kadelengte van 630 meter.

Maximale flexibiliteit
De gehele terminal is multi-purpose ingericht. Het terrein wordt flexibel aan de hand van de wensen van de klant ingezet. De voorzieningen en ligging maken de nieuwe terminal geschikt voor de overslag van elk type goederen. De diensten voor de energie-industrie zullen een speerpunt vormen: De verschillende toekomstige offshore-windparken in de Noordzee kunnen vanuit de Eemshaven snel en soepel bevoorraad worden. Zoals de op- en overslag van windmolenonderdelen, maar ook voor een gedeeltelijke montage van de windmolens (rotorbladen aan naaf) en verscheping hiervan.

Obstakelvrije infrastructuur
Er zijn tientallen miljoenen geïnvesteerd in de uitbreiding en de aanleg van de vereiste infrastructuur. Zo is er veel aandacht besteed aan de energievoorzieningen. Het gehele terrein is voorzien van meerdere zware elektrische ondergrondse verdeelkasten. Deze voeden de nodige contactdozen. Hiermee beschikt het gehele terrein over flexibele elektrische aansluitingen. Dit past in het multifunctioneel gebruik. Zo is er energie voor de assemblage van windmolens, het voeden van kranen of voor koelcontainers.

Alle ondergrondse kasten zijn speciaal door PUTkast ontwikkeld en op locatie, in nauwe samenwerking met installateur Harwig, succesvol geïnstalleerd.

Eemshaven, Orange Blue Terminal

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink