Deventer, Roland Holstlaan

2008Project

De feiten
locatie: Deventer, Roland Holstlaan
functie: Evenemententerrein
realisatie: 2008
opdrachtgever: Gemeente Deventer en GTI
toegepast: PUTkast Watertap

Aan de noordkant van de stad Deventer lag aan de Zwolseweg het evenemententerrein Platvoet. Op dit terrein zijn onlangs woningen gebouwd. Hiermee was de gemeente genoodzaakt een nieuwe evenementenlocatie te creëren.

Enkele honderden meters westwaarts, langs de Roland Holstlaan, is een voormalig weiland ingericht als nieuw evenemententerrein. Het is groter en biedt meer mogelijkheden dan het vorige terrein. Bijvoorbeeld voor parkeergelegenheid bij grote evenementen in de stad. Bij het inrichten van het nieuwe evenemententerrein heeft de gemeente ook aandacht besteed aan het voorzieningenniveau.

Zo is er een separaat hemelwater en vuilwaterstelsel aangelegd en een uitgebreide terreinverlichting. Daarnaast diende het terrein te worden voorzien van drinkwatervoorzieningen. Dankzij het succesvolle project Beestenmarkt is PUTkast BV in de ontwerpfase benaderd om hiervoor een passende oplossing te bieden. Door het toepassen van elf PUTkasten model Watertap beschikt met over 55 watertappunten die strategisch over het gehele terrein zijn verdeeld.

Deventer, Roland Holstlaan

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink