Deventer, Brink

2008-2009Project

De feiten
locatie: Deventer, Brink
functie: Drinkwater voor markt en evenementen
realisatie: 2008-2009
opdrachtgever: Gemeente Deventer
toegepast: PUTkast Watertap

Deventer is een stad met een groots markt verleden. Al vanaf de 9e eeuw wordt er op deze plek langs de IJssel handel gedreven. Tegenwoordig bruist het centrum en vervult de markt op de Brink een belangrijke rol. Elke vrijdag en zaterdag staat hier een grote markt die veel belangstelling trekt. Daarnaast wordt dit centrumplein ook gebruikt voor vele andere evenementen zoals de grote zomer kermis en de bekende boekenmarkt.

Om dergelijke evenementen en markten goed te kunnen ondersteunen is naast goede energievoorzieningen ook de beschikking over drinkwater een pré. Vooral door strengere hygiëneregels is het beschikken over drinkwater noodzakelijk om bepaalde ambulante bedrijfsvoeringen mogelijk te maken.

De gemeente Deventer onderkende deze noodzaak en men is gefaseerd begonnen het centrum rondom de Brink te voorzien van drinkwatertappunten. Door zeer goede ervaringen op andere locaties in de stad heeft men gekozen om PUTkasten model Watertap toe te passen. Dit model van de PUTkast kan rechtstreeks worden aangesloten op het drinkwaternet van het waterleidingbedrijf Vitens.

Daarnaast biedt deze kast optimale flexibiliteit. Door het unieke uitschuifsysteem kan deze PUTkast zowel voor dagelijkse als meerdaagse evenementen worden gebruikt. Bij dagelijkse evenementen bevinden de waterkranen zich boven het maaiveld en bij meerdaagse evenementen onder het maaiveld. Bij meerdaags gebruik komen de waterslangen via een slim uitvoerluik de kast uit waardoor deze geen obstakel vormt.

Deventer, Brink

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink