Delfzijl, Molenbergplein

2012Project

De feiten
locatie: Delfzijl, Molenbergplein
functie: Markt en evenementen
realisatie: 2012
opdrachtgever: Gemeente Delfzijl
toegepast: PUTkast Markt, PUTkast Waterkraan

In het oude centrum van de vestingstad Delfzijl wordt elke week een markt gehouden. Deze warenmarkt staat op het Molenbergplein. Buiten de marktdagen fungeerde dit plein voorheen als parkeerterrein.

Van parkeerterrein naar horecaplein
In het masterplan voor het centrum stond de ambitie om het Molenbergplein meer kwaliteit te laten bieden en deze parkeerplaats deels om te vormen tot een verblijfsgebied en horecaplein. Hiermee sluit de openbare ruimte beter aan bij de functies van de omliggende gebouwen.

Herinrichting
Met de herinrichting zijn een fors aantal parkeerplaatsen vervallen. De vrij gekomen ruimte is gebruikt voor diverse bomen die omringt zijn met natuurstenen elementen en groen. De rijwegen en de ingekrompen parkeerplaats zijn afgewerkt met rood gebakken klinkers.

Markt en parkeren
De markt wordt gehouden op de parkeerplaats. Hierdoor was er mede noodzaak om de energie- en drinkwatervoorzieningen ondergronds aan te leggen. Met deze aanpak kan het gebied multifunctioneel worden gebruik. Bijkomend voordeel van ondergrondse PUTkasten mollest bestendig zijn.

Delfzijl, Molenbergplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink