De Heen, Jachthaven

2011Project

De feiten
locatie: De Heen, Jachthaven
functie: Drijvende woningen
realisatie: 2011
opdrachtgever: Callinghe
toegepast: Straatkast Meterkast RVS, Watermeterput

De Heen is een klein drop in de Brabantse gemeente Steenbergen. Nabij de Steenbergse Vliet wordt een recreatief gebied ontwikkeld. De stilte van dit weidse gebied vormt het uitgangspunt van deze ontwikkeling. Het project bestaat uit een gezellige jachthaven en zeven drijvende vrijstaande watervilla’s. Dit project is ontwikkeld door Inproject Leisure Projects B.V. en Callinghe.

Nutsvoorzieningen
De drijvende watervilla’s bestaan uit drie woonlagen en worden verkocht aan particulieren. Omdat drijvende woningen geen vast bouwkundig object zijn dienen de meterkasten op de wal te worden gemaakt. Ofwel in een buitenkast. Er is gekozen om voor elke woning een combi RVS meterkast toe te passen voor de gasaansluiting, elektra aansluiting en telecomvoorzieningen. Het drinkwater is collectief verzorgd middels één centrale watermeterput.

Realisatie
Naast de levering van alle kasten heeft PUTkast BV ook de zeven combi meterkasten geplaatst, voorzien van een aarding en een meterkast. Met deze aanpak kon het netwerkbedrijf Enexis de kasten direct voorzien van een gasaaansluiting met gasmeter en een elektra-aansluiting met kWh-meter. Ook de watermeterput is geplaatst en aangesloten door Brabant Water. De watervilla’s konden direct op de werkende nutsvoorzieningen aangesloten.

De Heen, Jachthaven

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink