Kopenhagen, Kvæsthusbroen

2016Project

De feiten
locatie: Kopenhagen, Kvæsthusbroen
functie: Evenementen
realisatie: 2016
opdrachtgever: Triarca A/S
toegepast: PUTkast Contactdoos

In het centrum van Kopenhagen is er een grote pier waar elke dag de Ferry naar Oslo vertrok. In 2004 verliet de Ferry voor de laatste vanaf deze pier. Na een periode van tijdelijke projecten en experimenten heeft het stadsbestuur besloten deze plek een permanente invulling te geven.

Van haven naar stadscentra
De laatste tijd worden de oude havens van Kopenhagen getransformeerd naar een gezellig stadscentrum met opvallende blikvangers. Een mooi voorbeeld is het nieuwe markante koninklijke Deense Operatheater aan de overzijde van het water bij de pier.

Pier wordt stadsplein
De pier ligt om de hoek bij het beroemde toeristische Nyhavn. Men wil de pier laten aansluiten op dit gebied en de pier is omgebouwd naar een stadsplein waar recreatie en ontspannen belangrijkste activiteiten zijn. Zo zijn er diverse paviljoens en cafés. Het plein is flexibel ingericht om verschillende activiteiten te kunnen organiseren. Evenementen zoals festivals, openlucht bioscoop en volleybal toernooien kunnen op het plein worden gehouden.

Flexibele energie
Om de verschillende flexibele activiteiten te kunnen organiseren zijn goede energie voorzieningen een pré. Door deze obstakelvrij ondergronds uit te voeren zijn de aansluitpunten geen hinderlijk obstakel als deze niet nodig zijn. Dankzij eerdere goede ervaringen in Denemarken is er een beroep gedaan op Buitenkast om de ondergrondse PUTkasten te verzorgen.

Kopenhagen, Kvæsthusbroen

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink