Brussel, Koning Boudewijnstadion

2023Project

De feiten
locatie: Brussel, Koning Boudewijnstadion
functie: Evenementen
realisatie: 2023
opdrachtgever: Stad Brussel
toegepast: PUTkast Contactdoos

Het Koning Boudewijnstadion is een multifunctioneel sportstadion. Het ligt in het noorden van de stad Brussel. Met ruim 50.000 zitplaatsen is het grootste stadion van België.

Rijke historie
Het stadion kent een rijke historie. Het stadion is begin jaren dertig van de vorige eeuw in gebruik genomen. In de loop van de tijd zijn er diverse grootschalige verbouwingen en renovaties uitgevoerd waardoor het stadion nog steeds voldoet aan de hedendaagse eisen. In 2023 zijn het veld en de atletiekbaan heraangelegd en geheel gemoderniseerd.

Multifunctioneel gebruik
In het stadion worden regelmatig grote voetbalwedstrijden gehouden. Zoals de meeste thuiswedstrijden van de Rode Duivels en de bekerfinale van de Belgische competitie. Ook wordt er elk jaar de jaarlijkse Memorial Van Damme georganiseerd. Een grote atletiekwedstrijd dat onderdeel is van de wereldwijde Diamond League. Het stadion wordt ook vaak gebruikt voor grote concerten. Het stadion wordt heel multifunctioneel gebruikt.

Extra energie
Met de heraanleg van het veld en de atletiekbaan heeft de eigenaar van het stadion, Stad Brussel, besloten om rondom het veld diverse elektriciteitsaansluitingen te maken waardoor overal de beschikking is over energie. Het spreekt voor zich dat deze aansluitpunten obstakelvrij dienen te zijn. Mede omdat Buitenkast ruime ervaring heeft met soortgelijke vraagstukken in grote stadions (zoals de Johan Cruijff Arena in Amsterdam) heeft Stad Brussel een beroep gedaan op deze expertise. Uiteindelijk zijn er diverse PUTkasten model Contactdoos toegepast. Deels zijn de kasten voorzien van kunstgras of met hetzelfde materiaal van de atletiekbaan. Hierdoor vallen de kasten nauwelijks op. Dankzij de handige kabeluitvoer ondervindt men ook tijdens gebruik geen hinder van de aansluitpunten.

Brussel, Koning Boudewijnstadion

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink