Brugge, ’t Zand

2018Project

De feiten
locatie: Brugge, ’t Zand
functie: PUTkast Markt, PUTkast Evenementen en PUTkast Waterkraan
realisatie: 2018
opdrachtgever: Stad Brugge
toegepast: Markt, Evenement, Waterkraan

‘t Zand is een groot plein aan de westzijde van het historische centrum van stad Brugge. Dit plein is ontstaan nadat begin jaren ’80 de doorgaande weg in een tunnel is ondergebracht. In 2016 is begonnen met een volledige nieuwe inrichting en de werkzaamheden zijn in 2018 afgerond.

Veel activiteiten en manifestaties
Elke zaterdag vindt er op het plein de grootste markt van Brugge plaats. Daarnaast is het plein een ideale locatie voor het organiseren van diverse evenementen zoals de kermis, het Brugs bierfestival en concerten. Op jaarbasis zijn er inclusief de wekelijkse markt zo’n 220 manifestaties en activiteiten.

Vrij plein
’t Zand is het evenementenplein van Brugge, daarom is er in het plein grotendeels vrij gehouden van obstakels. Het vernieuwde plein één geheel van warm graniet. Aan de randen zijn ruim honderd nieuwe linden geplaatst.

Veel stroompunten
Al manifestaties en activiteiten vragen veel energie. Hierdoor is er een behoefte aan veel stroompunten. Deze dienen hindervrij en daardoor ondergronds te zijn. Door eerdere goede ervaringen in Brugge is er gekozen voor de mogelijkheden van PUTkast. Strategisch verspreid over het gehele plein zijn diverse PUTkasten model Markt en Evenement toegepast voor de marktstroom en evenementenstroom. Voor het drinkwater liggen er verspreid over het plein de nodige PUTkasten model Waterkraan. Hiermee is er voor elke activiteit van klein tot groot een passende voorziening voorhanden.

Brugge, ’t Zand

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink