Blankenberge, Koning Leopold III plein

2018Project

De feiten
locatie: Blankenberge, Koning Leopold III plein
functie: Evenementen
realisatie: 2018
opdrachtgever: Stad Blankenberge
toegepast: PUTkast Evenement

Het Koning Leopold III plein in Blankenberge vormt de overgang vanaf het treinstation naar de binnenstad van deze kustplaats. Na de bouw van het nieuwe station met bijbehorende hotels is het plein onder handen genomen.

Evenementenzone
Het vernieuwde plein is voorzien van betontegels met natuursteengranulaten deklaag. Deze deklaag is geslepen waardoor er een natuursteenuitstraling wordt gekregen. Er zijn verschillende kleuren toepast om een speel karakter te krijgen.

Het plein heeft een dubbele functie gekregen. In de wintermaanden zullen bloembakken en lage struiken het plein sieren. Tijdens de zomermaanden dienen de bloemen en planten plaats ruimen en zal het plein vooral dienst doen als evenementenzone.

Veel energie
Voor de evenementen is rekening gehouden met riante voorzieningen. Het spreekt voor zicht dat een dergelijk plein obstakelvrij wordt ingericht. Op verschillende strategische plekken zijn PUTkasten aangebracht met een ruim assortiment aansluitpunten. Hierdoor kan vrijwel elk evenement duurzaam worden voorzien van energie.

Blankenberge, Koning Leopold III plein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink