Beverwijk, Breestraat

2001Project

De feiten
locatie: Beverwijk, Breestraat
functie: Markt
realisatie: 2001
opdrachtgever: Gemeente Beverwijk
toegepast: PUTkast Evenement en Slimme kast

De belangrijkste winkelstraat van Beverwijk, de Breestraat, is in 2001 grondig onder handen genomen. Alle ondergrondse infrastructuur is vernieuwd en daarnaast is de maaiveld afwerking ook geheel gerenoveerd.

Bij deze renovatie stond het winnen van ruimte hoog in het vaandel. Zo is er voor gekozen alle parkeer plekken te laten vervallen. Hierdoor konden de fietspaden meer naar het midden opschuiven. Tussen de fietspaden en de rijbaan is aan weerzijde van de rijbaan een strook gereserveerd voor het stallen van fietsen.

Door deze aanpak ontstond er veel ruimte om aan beide zijde een brede wandelpromenade aan te leggen. Op de woensdagen wordt hier de markt georganiseerd. Door deze brede wandelbanen ondervindt het fiets- en wegverkeer geen hinder. Voor de markt en evenementen zijn elektriciteitsvoorzieningen noodzakelijk.

Men heeft gekozen voor het toepassen van PUTkasten omdat deze altijd obstakelvrij zijn en omdat de kasten rechtstreeks aangesloten kunnen worden op het elektriciteitsnet. Dit bespaard enorm in de exploitatie- en aanlegkosten.

Beverwijk, Breestraat

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink