Bergen op Zoom, Grote Markt

2002Project

De feiten
locatie: Bergen op Zoom, Grote Markt
functie: Evenementen
realisatie: 2002
opdrachtgever: Gemeente Bergen op Zoom
toegepast: PUTkast Evenement en Watermeterput

Het historische centrum van de Markiezen en vestingstad Bergen op Zoom heeft stap voor stap een herprofilering ondergaan. Hierbij speelde het behoud van de historische uitstraling van het stadscentrum een belangrijke rol. Medio 2002 was het centrumplein de Grote Markt aan de beurt.

Langs dit plein staan veel monumentale gebouwen, zoals het oude stadhuis, en vele gezellige restaurants. Het plein wordt intensief gebruikt voor vele evenementen, zoals carnaval en de kermis. Ook wordt er elk jaar gedurende de winterperiode een grote ijsbaan neergezet. Al deze activiteiten vragen om goede nutsvoorzieningen die niet gezien mogen worden.

In de voorbereidingsfase is PUTkast BV door de gemeente gevraagd om mee te denken bij het ontwerp van de technische voorzieningen. Dit heeft geleid tot de inzet van ondergrondse PUTkasten waarbij de keitjes keurig in de deksels werden door bestraat. De PUTkasten zijn multifunctioneel inzetbaar waardoor bij elk evenement een passende voorziening aanwezig is zonder dat het ongewilde obstakels zijn.

17 oktober 2007: Bergen op Zoom mag twee jaar lang de titel Beste Binnenstad van Nederland dragen. Dat maakte staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken bekend op de manifestatie Detailhandel & Bereikbaarheid van het Platform Detailhandel Nederland in Den Haag. Volgens het juryrapport is ‘Bergen op Zoom een in het verleden genegeerde historische stad die tegenwoordig bruisend, interessant en mooi mag worden genoemd’. En oogt de stad ‘schoon, ruimtelijk en ‘gepimpt’.

Bergen op Zoom, Grote Markt

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink