Barendrecht, Havenhoofd

2008Project

De feiten
locatie: Barendrecht, Havenhoofd
functie: Markt
realisatie: 2008
opdrachtgever: Gemeente Barendracht
toegepast: PUTkast Contactdoos, Straatkast Meterkast RVS

Ten zuiden van Rotterdam is eind jaren negentig gestart met de Vinex-locatie Midden IJsselmonde. Het Barendrechtse Carnisselande maakt, met ca. 7.600 te realiseren woningen, onderdeel uit van deze nieuwe wijk. Naast de woningen zijn er ook de noodzakelijke voorzieningen gerealiseerd die horen bij een dergelijk nieuw gebied. Zo is er in 2004 het winkelcentrum Carnisse Veste geopend. Het omvat ruim 14.000 vierkante meter winkelruimte en biedt ook gelegenheid aan ca. 700 parkeerplaatsen. Een jaar later is dit winkelcentrum uitgeroepen tot beste winkelcentrum van Nederland.

Een afsluitend onderdeel van dit project was de realisatie van het Havenhoofd. Een nieuw markt- en evenemententerrein dat een verlengstuk vormt van het winkelcentrum en aan de andere zijde overgaat in een grote waterpartij. Met de komst van deze nieuwe markt heeft winkelcentrumfunctie een extra impuls gekregen en daarnaast is het voorzieningen niveau voor de bewoners van Carnisselande uitgebreid.

Bij een nieuw modern marktterrein horen moderne obstakelvrij technische voorzieningen. De ontwikkelingsmaatschappij Midden-IJsselmonde vond in PUTkast BV de geschikte partner om deze voorzieningen verder te ontwikkelen. Omdat onder het marktterrein een parkeergarage is gebouw met een geringe diepte tussen maaiveld en dak garage is er gekozen om een speciale ondiepe uitvoering van de PUTkast model Contactdoos in te zetten.

Daarnaast is door PUTkast BV ook de gehele engineering van het netwerk verzorgd inclusief de afstemming met het netwerkbedrijf Stedin. Uiteindelijk is het project turnkey door PUTkast BV aangelegd en bedrijfsvaardig opgeleverd. In maart 2008 is de markt in Carnisselande feestelijk geopend. De markt is sindsdien elke woensdag geopend en bevindt zich aan het Havenhoofd.

Barendrecht, Havenhoofd

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink