Amsterdam, Westerdoksdijk

2004Project

De feiten
locatie: Amsterdam, Westerdoksdijk
functie: Obstakelvrije riolering
realisatie: 2004
opdrachtgever: Waternet
toegepast: PUTkast kWh-meter, PUTkast Regeltechniek

De Amsterdamse Westerdoksdijk is een voormalig eiland gelegen aan het IJ en ten westen van het Centraal Station. Dit gebied is aangelegd als spooreiland. Het bevatte overslagloodsen met een haven en opstelsporen van de spoorwegen. Doordat de havens steeds meer richting het westen zijn verplaatst heeft de Westerdoksdijk haar oorspronkelijke functie verloren.

Dit was voor de gemeente Amsterdam aanleiding om het gebied te herontwikkelen. Het gebied wordt momenteel getransformeerd van voormalig spoor- en havengebied naar een hoogwaardig woongebied. Er worden diverse appartementencomplexen ontwikkeld. Een toekomstige toplocatie aan de rand van het oude centrum van de stad en met uitzicht over het IJ.

Bij een dergelijke toplocatie hoort ook een hoogwaardige inrichting van de openbare ruimte. Daarom heeft men gekozen om de voeding en regeltechniek van een nieuw rioolgemaal ondergronds aan te brengen in een PUTkast model Regeltechniek.PUTkast BV zorgde voor de levering, realisatie en het bedrijfsklaar opleveren.

Amsterdam, Westerdoksdijk

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink