Amsterdam, Rembrandtplein

2010Project

De feiten
locatie: Amsterdam, Rembrandtplein
functie: Verblijf en evenementenplein
realisatie: 2010
opdrachtgever: Gemeente Amsterdam, Ziut en Ronday
toegepast: PUTkast Contactdoos, PUTkast Regeltechniek, Watermeterput

Het Amsterdamse Rembrandtplein is geheel vernieuwd door het opnieuw in te richten. Het oude plein had een onoverzichtelijk geheel en was geen uitnodigende verblijfplek. In 2003 zijn de voorbereidingen gestart om het plein in een nieuws jasje te steken.

Vanaf het begin is er nauw samengewerkt met alle betrokkenen. Dit heeft geresulteerd in een open en overzichtelijk plein dat ruimte biedt voor evenementen en verblijf. Aan één zijde van het plein is een groot gazon gekomen en aan de andere zijde diverse terrassen met zitbanken van natuursteen. Ook is er op het plein een waterelement van natuursteen gerealiseerd.

De verlichting op het plein kreeg natuurlijk ook speciale aandacht. Een deel is uitgevoerd met speciale design masten met lampenkappen. Voor de rest van het plein zijn speciale hoge pleinmasten toegepast. De verlichting kan via een speciale besturingsinstallatie op afstand worden bediend. Zo is er een calamiteiten schakeling waarbij de standaard verlichting van 70% naar 100% gebracht kan worden.

Voor het waterelement en de verlichting zijn diverse technische voorzieningen nodig. PUTkast is benaderd om deze technieken universeel hindervrij weg te werken zonder dat het ontwerp van het plein werd aangetast. Voor de energieaansluitingen en besturingsinstallaties van het waterelement is een PUTkast model Regeltechniek toegepast. Deze aanpak is ook gekozen voor de regelinstallatie van de openbare verlichting. Tevens is er een watermeterput gebruikt voor het suppletiewater van het waterelement en een Contactdoos om om te kunnen beschikken over externe elektrische aansluitpunten.

Amsterdam, Rembrandtplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink