Amsterdam, Oude Houthavens

2010Project

De feiten
locatie: Amsterdam, Oude Houthavens
functie: Woonboten
realisatie: 2010
opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
toegepast: Straatkast Meterkast RVS, Watermeterput

De havens aan de westelijke kant van het centrum van Amsterdam hebben haar oorspronkelijke functie verloren. Daarom is de gemeente Amsterdam begonnen met de herinrichting van dit gebied. Om dit mogelijk te maken dienden tientallen woonboten voor enkele jaren te worden verplaatst.

In tegenstelling tot een woning mag de meterkast niet op de boot worden gemaakt maar dient deze op de kade te worden geplaatst. Omdat Stadsdeel West het gehele project coördineert heeft men besloten om alle nutsvoorzieningen voor de woonboten te realiseren waardoor de woonboten probleemloos kunnen worden verplaatst.

Na een marktoriëntatie door het Stadsdeel is PUTkast BV gevraagd om alle kasten voor de elektra- en watervoorzieningen te verzorgen. Hiervoor is een unieke meterkast ontwikkeld die tevens fungeert als brievenbus. Hiermee worden meerdere objecten gecombineerd tot één. Daarnaast is deze kast op locatie te koppelen waardoor bij het toepassen van meerdere kasten eenvoudig één geheel ontstaat. Daarnaast zijn er ook drie obstakelvrije overrijdbare watermeterputten toegepast.

Het gehele project is door PUTkast BV gerealiseerd waardoor de gemeente voor meerdere disciplines beschikte over één aanspreekpunt en voor een vast bedrag verzekerd was van een goed eindresultaat.

Amsterdam, Oude Houthavens

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink