Amsterdam, Oostelijk Havengebied

2007Project

De feiten
locatie: Amsterdam, Oostelijk Havengebied
functie: Obstakelvrije riolering
realisatie: 2007
opdrachtgever: Waternet
toegepast: PUTkast Regeltechniek

Het Oostelijk havengebied, de oude zeehaven van Amsterdam, is eind vorige eeuw beschikbaar gekomen voor herstructurering. Gerenommeerde architecten uit binnen- en buitenland zijn gevraagd om dit gebied te transformeren. Men heeft gekozen voor een mix tussen nieuwbouw en hergebruik van de bestaande industriële objecten.

De havenstructuur met zijn kades en diepe bassins is gerespecteerd, oude havengebouwen kregen een nieuwe functie, waarmee een link is gemaakt met een stuk geschiedenis. Er is een complete cultuurgordel ontstaan met muziek, theater, musea en exposities. Dit aangevuld met vele restaurants en hotels heeft een nieuw uitgaansgebied in de stad gecreëerd. Volgens velen heeft de stadswijk een spraakmakende allure die zijn weerga nauwelijks kent.

Nu de meeste vastgoedprojecten zijn opgeleverd wordt de openbare ruimte onder handen genomen en compleet ingericht. Ook hierbij worden hoge eisen gesteld aan onder meer de kwaliteit en uitstraling. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat men kiest voor ondergrondse PUTkasten voor het onderbrengen van de regel- en besturingstechniek van de rioolgemalen.

Op diverse locaties, zoals de Piet Heinkade en Oostelijke Handelskade, zijn er meerdere PUTkasten model Regeltechniek toegepast waarin naast de gehele besturing ook de elektrische voeding met kWh-meter, van het energiebedrijf, zijn ondergebracht. Op deze wijze is een duurzame en robuuste obstakel vrije oplossing gekozen. PUTkast BV heeft naast de levering ook het projectmanagement inclusief totale realisatie verzorgd.

Amsterdam, Oostelijk Havengebied

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink