Amsterdam, Nieuwmarkt

2005Project

De feiten
locatie: Amsterdam, Nieuwmarkt
functie: Markt
realisatie: 2005
opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
toegepast: PUTkast Contactdoos, PUTkast Watertap, PUTkast Markt

Op de Nieuwmarkt in het hartje van Amsterdam staat al eeuwenlang een markt. Op dezelfde locatie waar sinds 1614 één van Amsterdams eerste markten werd gehouden staat nu doordeweeks een kleine dagmarkt en op zaterdagen staat er een zeer goed bezochte biologische versmarkt met Skal erkenning. Beide markten staan naast de historische Amsterdamse waag.

De Nieuwmarkt ligt midden in het historisch centrum van Amsterdam met om de hoek de Wallen, Zeedijk en de Chinese wijk. Dit gezellige centrum wordt druk bezocht waardoor het ’tapijt’ van de markt aan vernieuwing toe was. Voor de gemeente een mooie gelegenheid om meteen ook de nutsvoorzieningen voor beide markten te moderniseren, waarmee de markt jaren vooruit kan.

PUTkast BV is in een vroeg stadium benaderd om met ondergrondse PUTkasten te zorgen voor een passende oplossing. Zo werd de gemeente in de voorbereiding ondersteund met het ontwerp van de voorzieningen, opstellen van een exploitatiemodel, het maken van informatieflyers en het houden van een voorlichtingsavond voor de kooplieden.

Daarnaast verzorgde PUTkast BV de totale realisatie. Oude voorzieningen werden verwijderd en er zijn vier PUTkasten model Markt, vier model Contactdoos, één model Watertap en een vetvangput geplaatst. De markt is onder begeleiding van PUTkast BV in januari 2006 succesvol in gebruik genomen. Door het onderhoud ook bij PUTkast BV onder te brengen wordt de continuïteit van de voorzieningen in de toekomst gegarandeerd.

Amsterdam, Nieuwmarkt

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink