Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ

2008Project

De feiten
locatie: Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ
functie: Evenementen bij muziekcentrum
realisatie: 2008
opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
toegepast: PUTkast Contactdoos

Op 15 juni 2005 opende het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam haar poorten. Een unieke concertzaal voor de 21e eeuw van middelgroot formaat. Gesitueerd in het voormalige Oostelijk havengebied wordt het aan drie zijden omringd door water wat het gebouw een unieke ligging geeft aan de rand van het oude centrum van de stad.

Het Muziekgebouw aan ’t IJ heeft een, van de laatste technische snufjes voorziene, multifunctionele grote concertzaal. Deze biedt ruimte aan 725 zit of 1.500 staanplaatsen. In de kleine zaal is ruimte voor 100 zitplaatsen. Bij de programmering ligt het accent op actuele muziek ontwikkelingen die gepresenteerd worden in de vorm van festivals, themaprojecten, concerten en bijzondere sessies.

Al gauw na de opening bestond de behoefte om ook een deel van het omliggende terrein te betrekken bij het organiseren van diverse programmeringen. Hiervoor zijn technische faciliteiten zoals elektriciteit een pré. In opdracht van de gemeente Amsterdam zijn door PUTkast BV op twee locaties een Contactdoos 16A en een Contactdoos 16A aangelegd die rechtstreeks worden gevoed vanuit het gebouw. Hiermee heeft men de beschikking over de modernste ondergrondse voorzieningen die optimaal flexibel zijn in te zetten bij vrijwel elke uitvoering buiten het gebouw.

Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink