Amsterdam, Gijsbrecht van Aemstelpark

2012Project

De feiten
locatie: Amsterdam, Gijsbrecht van Aemstelpark
functie: Bijeenkomsten en festiviteiten
realisatie: 2012
opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
toegepast: PUTkast Contactdoos en PUTkast Waterkraan

Het Gijsbrecht van Aemstelpark is een stadspark in Stadsdeel Amsterdam Zuid. Het park ligt in Buitenveldert en strekt zich uit tussen de Amstelveenseweg en de Europaboulevard. Het park werd voltooid in 1968.

Nieuwe Impuls
De gemeente wilde het park een betere reputatie geven. Na een inspraakprocedure verscheen een rapport over de herinrichting van het Gijsbrecht van Aemstelpark. De basis voor de herinrichtingvisie was verscheidenheid en eenheid laten samenkomen. Een belangrijk onderdeel van het park is het Ontmoetingseiland.

Opknapbeurt
In 2011 werd gestart met het herstel van de kademuren van het Ontmoetingseiland. Hierna starten de werkzaamheden op het eiland zelf. De inrichting van het eiland is geheel verhard, met een dubbel carré van platanen en banken.

Voorzieningen
Het eiland is tevens geschikt gemaakt voor het houden van compacte evenementen en de 4 mei herdenking. Voor deze activiteiten hebben vaste drinkwater- en energievoorzieningen een meerwaarde. Door het toepassen van enkele PUTkasten model Contactdoos en Waterkraan beschikt het plein over obstakelvrije en esthetisch verantwoorde aansluitpunten. Deze zijn door PUTkast BV ontworpen, aangelegd en bedrijfsvaardig opgeleverd.

Resultaat
Na ruim vijftig jaar beschikt de hoofdstad over een vernieuwd in het water gelegen stenig plein met veel groen. Het biedt de bewoners en bezoekers een mooie unieke verblijfsruimte.

Amsterdam, Gijsbrecht van Aemstelpark

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink