Amersfoort, Hof

2011Project

De feiten
locatie: Amersfoort, Hof
functie: Markt
realisatie: 2011
opdrachtgever: Gemeente Amersfoort
toegepast: PUTkast Markt

De Hof is het centrale plein in de binnenstad van Amersfoort. Het plein wordt gekenmerkt door vele mooie monumentale gevels en de Joriskerk. Mede door de vele bars, cafés, restaurants en theater is het een gezellige omgeving.

Sinds de middeleeuwen wordt er ook meerdere keren per week markt gehouden op de Hof. Een moderne markt heeft elektriciteit nodig. Door toename in de elektrabehoefte voldeden de huidige installaties niet meer. Een uitbreiding was een logisch gevolg.

De huidige voorzieningen biedt geen ruimte voor uitbreidingen. Daarom is er gekozen om een separate voorziening toe te passen. Deze diende obstakelvrij te zijn en aangesloten te kunnen worden op het net van Stedin. Daarom is gekozen om een PUTkast model markt toe te passen.

PUTkast BV is gevraagd ook de totale realisatie te verzorgen. Door de deksels van de kasten vooraf te bestraten in hetzelfde patroon als het plein en door goede afspraken met alle betrokken is de gehele uitvoering op een maandagochtend gerealiseerd. Het plein was rond het middaguur weer dicht en vrij van obstakels. Met deze aanpak was de overlast voor iedereen tot een minimum beperkt.

Amersfoort, Hof

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink