Amersfoort, Cruquius

2014Project

De feiten
locatie: Amersfoort, Cruquius
functie: Markten en evenementen
realisatie: 2014
opdrachtgever: Gemeente Amersfoort
toegepast: Straatkast Meterkast RVS

Ten noorden van de stad Amersfoort wordt de Vinex-locatie Vathorst gerealiseerd. Inmiddels zijn er circa 11.000 woningen gerealiseerd. De wijk heeft een eigen treinstation gekregen en goed busverbindingen. Hiermee is de wijk zowel per auto als openbaar vervoer goed te bereiken.

Winkelcentrum
De nieuwe woonwijk heeft een eigen winkelcentrum gekregen. Inmiddels telt het tientallen winkels. Het aanbod is zeer divers. Er is een mix vaan landelijke ketens en kleine zelfstandige ondernemers. Al deze winkels maken het centrum uitermate geschikt voor de dagelijkse boodschappen of om zomaar te shoppen.

Evenementen
Om de aantrekkelijkheid nog meer te verbeteren heeft de gemeente besloten om het centrumplein rondom de winkels geschikt te maken voor evenementen en verkoopwagens (standplaatsen). Daarnaast wilt de gemeente wellicht in de toekomst een weekmarkt mogelijk maken.

Voorzieningen
Om deze evenementen, standplaatsen en eventuele warenmarkt mogelijk te maken zijn goede elektrische energievoorzieningen een pré. Mede door goede ervaringen elders in Amersfoor is PUTkast BV benaderd om voor deze behoefte de voorzieningen te realiseren. Het is logisch dat op een dergelijke voorziening geen obstakel mag vormen als het niet wordt gebruikt. Daarom is een PUTkast model Markt toegepast die voor alle doeleinden (evenementen, ambulante handel en markt) kan worden ingezet. Hiermee wordt de investering optimaal benut.

Amersfoort, Cruquius

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink