Alblasserdam, Wilgenplein

2015Project

De feiten
locatie: Alblasserdam, Wilgenplein
functie: markt en ambulante handel
realisatie: 2015
opdrachtgever: Gemeente Alblasserdam
toegepast: PUTkast Contactdoos en PUTkast Markt.

Het Wilgenplein is onlangs reconstrueert. Het plein was van oorsprong het parkeerterrein van winkelcentrum Makado. Het is nu ook geschikt gemaakt voor andere doeleinden.

Betere kwaliteit
De maaiveldafwerking van het plein was aan vernieuwing toe. De beeldkwaliteit was matig en de technische staat onvoldoende. Daarnaast maakte het plein een rommelige uitstraling. Het vernieuwde plein heeft een aanrekkelijke uitstraling gekregen waar meer ruimte is gecreëerd voor groen in de vorm van bomen. Het plein is vlak ingericht en door het toepassen van drie verschillende verhardingsmaterialen wordt de functie van het gebied aangegeven.

Multifunctioneel gebruik
Het vernieuwde plein is geschikt gemaakt voor andere gebruiksdoeleinden. Zo is er rekening gehouden met opstelplaatsen voor ambulante handel en is er voldoende ruimte voor de wekelijkse warenmarkt. Voor de ambulante handel en de markt waren er diverse elektrische aansluitpunten noodzakelijk.

Geen obstakels
Door alle elektrische voorzieningen, zoals contactdozen en verdeelinrichtingen, ondergronds te maken zijn er geen obstakels waardoor het plein multifunctioneel gebruikt kan worden. Het gehele project is vanaf eerste ontwerp tot met in gebruik name verzorgd door PUTkast BV. Hiermee had de gemeente het hele proces in één hand.

Alblasserdam, Wilgenplein

Ook zo’n mooi project met ons aangaan?

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink