Exploitatie buitenkasten

Ben je op zoek naar volledige ontzorging in het beheren van stroompunten en alles wat daarbij komt kijken? Met slimme kast® krijg je grip op alle energie- en geldstromen en is het mogelijk om jouw ondergrondse of bovengrondse oplossingen online te beheren.

Wat is Slimme kast®?

Slimme kast® is voor gemeenten, campingeigenaren en jachthavens die op maat willen afrekenen met bezoekers, ongewenste afname willen voorkomen en maximaal technisch inzicht willen hebben. 

Als beheerder kan je altijd via de website of app altijd op afstand inloggen in het systeem. Dit is essentieel om tot een eerlijk en transparant economisch verantwoord beheer van de stroominstallaties te komen.

Wij plaatsen in een bestaande buitenkast op locatie de slimme kast unit. Dit is een compacte processor die:

  • Meterstanden verwerkt
  • De schakelaars aansturen
  • Lokale opslag van gegevens verzorgt
  • De communicatie onderhoudt met de centrale server

 

Onze klanten

Gemeente Breda LogoExploitatie
Logo Gemeente Den HelderExploitatie
LogovlissingenExploitatie
Exploitatie
Logo Gemeente BeverwijkExploitatie
Logo MiddelkerkeExploitatie
Gemeente Nissewaard LogoExploitatie

Voordelen van online beheer

Slimme kast® is de oplossing voor een eerlijk en transparant beheer van stroominstallaties. Via de gebruiksvriendelijke software kun je voor, tijdens en na het gebruik van de kast(en) eenvoudig organiseren.

Efficiënte werkstromen

Administratie en financiële afhandeling van het stroomverbruik? Dat is volledig geautomatiseerd. Via het online portaal beheer je alle stroompunten op afstand.

Schone leefomgeving

Ken je die ronkende en stinkende aggregaten op markten, events of campings? Met een slimme kast zijn deze milieuvervuilers onnodig en kom je dichter bij het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Eerlijke facturering

Staat er een oliebollenkraam op de markt? Dan verbruikt deze meer energie dan de kledingkraam ernaast. Het zou dan oneerlijk zijn om voor iedere marktdeelnemer dezelfde tarieven te hanteren, toch? Hetzelfde geldt voor campingplaatsen en jachthavens. Het is het eerlijkst wanneer iedere gebruiker het eigen verbruik betaalt. Slimme kast maakt dit mogelijk.

Veiligheid

Is er sprake van ongewenst gebruik van de kast? Denk aan het openbreken van de deur of het vergeten te sluiten van de deur. Wij sturen je direct een melding.

Hoe werkt online beheer?

Een kast op locatie wordt uitgerust met de slimme kast unit. Dit is een compacte processor die meterstanden verwerkt, de schakelaar aanstuurt, lokale opslag van gegevens verzorgt en de communicatie onderhoudt met de centrale server.

Als beheerder kun je via de cloud software van slimme kast inloggen in het systeem. Dit kan eenvoudig via een desktop, laptop, tablet of smartphone. Hiermee is het systeem altijd en overal simpel benaderbaar.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan een gratis demo in.

Functies van online beheer

Online toegangsbeheer

Dankzij slimme kast is het mogelijk om eenvoudig het toegangsbeheer van buitenkasten online te organiseren. Dit geeft optimaal grip op beheer, bespaart veel tijd en geld. Het voorkomt daarnaast problemen met verdwenen sleutels en biedt optimale veiligheid. En dat zonder extra abonnementskosten.

Techniek en veiligheid

De contactdozen geven alleen spanning als er een activiteit is. Dit voorkomt oneigenlijke afname. Per kast wordt het totale stroomverbruik gemeten en automatisch toegewezen aan de betreffende activiteit. Gebruikt een activiteit meerdere kasten? Dan wordt dit automatisch verzameld tot één geheel. 

Met inbraakbeveiliging worden de kastdeuren voorzien van deurcontacten. Wanneer één van de kastdeuren op een onverwacht moment worden geopend krijg je direct een alarm melding. Er is dan een grote kans dat er sprake is van oneigenlijk gebruik van de installatie. Je kunt dan direct actie ondernemen.

Betaalplatform

Iedereen gaat op een andere manier met stroomverbruik om, dat begrijpen wij als geen ander. Maar waarom zouden we niet de gasten belonen die weinig stroom verbruiken met een lagere energierekening na hun verblijf op jouw recreatieplek? Met een slimme kast is het mogelijk om het verbruik per stroompunt te factureren.

Online energiebeheer en reserveren 

Een interactieve elektra kaart geeft je inzicht in alle stroompunten en het actuele gebruik. Vervolgens kan je via een handige agenda eenvoudig activiteiten aanmaken. Dit kan bijvoorbeeld een eenmalig evenement zijn of een wekelijks terugkerende markt. Op basis van deze agenda schakelt Slimme kast de betreffende kasten op tijd in en uit.

Via de gebruiksvriendelijke software kun je voor- en achteraf het gebruik van de kast(en) eenvoudig organiseren. Met de agendafunctie kun je een bepaalde activiteit plannen waardoor de kasten precies op tijd energie geven op de contactdozen en achteraf wordt vastgesteld hoeveel energiekosten er gemaakt zijn. Je kunt de kosten dan gelijk verrekenen.

Vrijblijvend contact opnemen

Wouter Bernsen

Specialist service en beheer

Meer weten over slimme kast®? Stel gerust je vraag.