Watertap of waterkraan

Adviespagina

Zoek je een oplossing voor jouw watervoorziening? Dan is een watertap of waterkraan de beste oplossing.

putkast waterkraan met slang

Wat is een watertap?

Een watertap biedt de mogelijkheid om via een ondergrondse kast watertappunten voor tijdelijke distributie van water te realiseren. Hiermee worden hinderlijke en arbeidsintensieve toepassingen als standpijpen vermeden. Naast de diverse watertappunten kan de kast ook worden voorzien van een watermeter van het waterleidingbedrijf. Hiermee kan je het direct op het waterleidingnet aansluiten.

De watermeter van het drinkwaterbedrijf bevindt zich onder in de kast en is op een natuurlijke wijze beschermd vorst. Daarnaast is er een speciale beschermplaat in de kast die de meter extra beschermd biedt tegen vorst en vervuiling.

putkast watertap

Wat is een waterkraan?

Met een waterkraan wordt op eenvoudige wijze één of meerdere ondergrondse water tapkranen in de buitenruimte gecreëerd. Deze waterkraan is ideaal voor locaties waar enkele tappunten nodig zijn. Bijvoorbeeld voor markten, evenementen, horeca, ambulante handel en jachthavens. De waterkraan moet worden gevoed vanuit een ander waterstelsel.

De kast kan volledig in een vlakke bestrating worden geplaatst. Naast de bescherming tegen waterinvloeden is de kast uitstekend beschermd tegen molest, roest en verkeersinvloeden.

putkast waterkraan

Offerte aanvragen

Marco Ekelmans

Specialist buitenruimtes

LinkedIn Profiellink

Vraag gratis en 100% vrijblijvend een offerte aan voor onze watertap of waterkraan. Advies over de complete inrichting van jouw buitenruimte? Laat ons met je meedenken!